Gesztenyeliszt 500g – Nature Cookta

2 850 Ft

Leírás

A gesztenyeliszt friss gesztenyéből készül. 15-20 napig 45-50 C˚-on szárítják, majd géppel hántolják. Ez után a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Műanyag zacskókban vagy fém tárolókban szállítják el kiválogatni. Géppel majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. Kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz, mint a búzaliszt. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz.

A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!

Kiszerelés: 500g