Kanadai juharszirup 500ml ‘D’ – Madal Bal

4 500 Ft

Leírás

Kanadai juharszirup. Az Észak-Amerikai indiánoknak fedezték fel a juharfa édes nedvét, és kezdték el feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben. Egy koncentrációs folyamat során 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.

A juharszirup osztályzási rendszere A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed. A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat, melyet palacsintához és egyéb édességekhez fogyasztanak.

Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze és több benne a vitamin. Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva a legsötétebbig (D) színig.

A juharszirup számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz. A juharszirupban található vitaminok: PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5 vitamin (pantoténsav), folsav , B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és ásványi anyagok.

Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.

Kiszerelés: 500 ml

Származási hely: Kanada