Salvus gyógyvíz 1500 ml

650 Ft

Leírás

CSAK SZEMÉLYES ÁTVÉTELRE TUDJUK BIZTOSÍTANI

Az ásványvíz alkalikus tulajdonságai jól érvényesülnek a savlekötő képességben, emiatt felhasználásuk első területe a savtúltengéses gyomorhurut, valamint a savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek. Nem mindegy azonban, hogy mikor issza a beteg az ásványvizet. Étkezés közben fogyasztva ugyanis közömbösítő hatása csak rövid ideig tart, majd a táplálék hatására ismét fokozódik a savtermelés. Ha a beteg étkezés előtt fogyasztja az ásványvizet, akkor az üres gyomorból gyorsan a bélbe kerülő ásványvíz gátolja a gyomornedv-elválasztást.

Bükkszéken, az 1938-ban fúrt 540 méter mély kútból emelik felszínre az összetételét tekintve világviszonylatban is egyedülálló, nagy töménységű halogéneket is tartalmazó hidrogén-karbonátos gyógyvizet.

Alkalmazási területei:

–          Gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji fájdalom esetén 1-2 dl.

–          Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer, kortyonként.

–          Elhúzódó gyomorhurutban forró tejjel vagy langyos vízzel hígítva naponta 2 dl fogyasztása javasolt ivókúrában.

–          Csalánkiütésnél ivókúra formájában napi 1-2 dl

–          Szúnyog- és rovarcsípéseket külsőleg bekenegetve igen előnyös hatású.

–          Légúti betegségeknél inhaláló vagy párologtató készülékkel használható.

 

Ivókúra: Gyomorégésre rendkívül kedvező hatással bír. Túlzott savtermelés okozta panaszokra, gyomorfekély és gyomorhurut kezelésére, cukorbetegség bizonyos eseteiben a vércukorszint csökkentésére, étkezés közben fogyasztva az emésztést segíti.

(nem használható coli fertőzés, veseműködés zavarai és savhiány esetén!)

 

Főbb oldott alkotórészek (mg/l)

Nátrium                      7308

Lítium                         2,1

Klorid                         2350

Bromid                       24,80

Jodid                          1,95

Fluorid                                   2,60

Hidrogénkarbonát      12903

Kiszerelés: 1500 ml

Figyelmeztetés: Fogyasztása nem ajánlott coli-fertőzésben, foszfát- és karbonát-jellegű vesekövek esetén, valamint nátrium- és vízretencióval járó állapotokban.