4 részes műanyag csíráztató tál

2 750 Ft

Leírás

A 4 részes műanyag csíráztató tál kis helyigényű, könnyen tisztán tartható és praktikus, hiszen pont erre a célra készült. Az alsó zárt rész a csíramagok áztatására használható, a fölötte levő lyukacsos rekeszekbe pedig több, különböző fajta magokat csíráztathatunk egy időben. A csíráztató tálat úgy helyezzük el, hogy a nap közvetlenül ne süsse.
A csíráztató tál átmérője 15,2 cm; a 4 csíratál együttes magassága 15,3 cm.

A csíráztatáshoz kapcsolódó műveletek:

Mosás: a magokat tegyük az egyik lukacsos edénybe vagy bármilyen szűrőbe és folyóvíz alatt mossuk le.

Áztatás: a megmosott magokat az alsó zárt tálkába helyezzük majd annyi vizet öntünk rá, hogy azokat ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan megduzzadnak. Többnyire 1 vagy 2 nap elég az áztatásra.

Csíráztatás: A megduzzadt szemeket helyezzük át az egyik lukacsos tálba és folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zárt aljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljunk meg fedő nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk.