Csíráztató üvegedény – Rédei

2 490 Ft

Elfogyott

Leírás

A Rédei csíráztató üvegedény szép alakú, dekoratív üvegedény csíranövények egyszerű neveléséhez. A csírák felhasználása sokrétű, alkalmasak köretnek, de levesek vagy saláták alkotói is lehetnek. Kiválóan díszíthetik a különféle salátákat, leveseket és szendvicseket.

Az üvegedény mosogatógépben tisztítható.

Használata:

1. Öblítés: 1-1,5 evőkanállal a kiválasztott vetőmagból helyezzen az üvegbe, majd csararja rá a tetőt és töltse fel vízzel. Rázza fel jól az üveg tartalmát, majd öntse ki a vizet a tető lecsavarása nélkül. Ismételje meg a folyamatot kétszer.

2. Beáztatás: Töltse fel ismét vízzel az üveget és tartsa azt a szájával felfelé egy éjszakára, hogy az üvegben lévő magok megszívják magukat és gyorsabban csírázni kezdjenek.

3. Csíráztatás: 10 óra állás után öntse le a felesleges vizet, majd töltse meg az üveget ismét vízzel, jó rázza fel és öntse le. Helyezze az üveget a képen látható ferde állásba, hogy a felesleges víz továbbra is távozni tudjon és a csírák is elég levegőhöz jussanak. Naponta öblítse át a fejlődő csírákat a már ismert módon!

3. Csírák elkészítése: A használt vetőmag fajától függően a csíráztatás 4-6 napig tarthat. Minél hosszabban állnak a csírák, annál lágyabb lesz az ízük.

Tartalom: 1 üveg 1 tetővel