Kókuszzsír 1000g – Természet áldása

1 420 Ft

Leírás

A kókuszolajat (kókuszzsír) a kókuszdió szárított magjából állítják elő vegyi anyagok felhasználása nélkül, mechanikus úton, préseléssel.

Az így előállított olaj a „szűz” kókuszolaj, melyen még érződik még a friss kókusz illata és íze. A szűz olaj tisztítása jellemzően fizikai eljárással (ún. RBD) történik, az így kapott olaj a „finomított kókuszolaj” (élelmiszerkönyvi és gyógyszerkönyvi megnevezés). A finomított kókuszolaj szagtalan és semleges ízű. Zsírsavösszetételéből következően jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsír néven is megnevezni.

Kémiailag stabil, kevésbé hajlamos avasodásra, hő hatására bekövetkező oxidációra, ezért a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is felhasználható (szűrni kell!), nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok.

Az étkezési felhasználás mellett a kókuszolaj bőrápolásra is kitűnő!
Minden jó tulajdonsága ellenére a kókuszolaj mellett, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel a kókuszolajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav.

Felhasználási javaslat: Melegen sütéshez, pároláshoz, hidegen süteményekbe vaj, margarin helyett vagy szendvicskrémként elkészítve.

Összetevők: 100% kókuszolaj (íztelenített és illatmentesített)

Átlagos tápérték/100g termék: Energia: 830 kcal/3400 KJ, Zsír: 92g (ebből telített: 83g, egyszeresen telítetlen: 7g, többszörösen telítetlen: 2g).

Kiszerelés: 1000ml