Nyírfaporcukor 500 g – Balance Food

2 250 Ft

Leírás

A Nyírfaporcukor vagy xilit porcukor kiválóan alkalmas sütemények díszítésére, valamint hideg krémek és italok esetén is célszerű választás a gyorsabb oldódásnak köszönhetően.

A xilit, vagy más néven nyírfacukor természetes cukoralkohol, ami a legtöbb növényben megtalálható.

Alacsony glikémiás indexe (GI=7), kalória- és szénhidráttartalma miatt cukorbetegek és diétázók számára tökéletes választás a cukor kiváltására.

Nagy mennyiség egyszerre történő fogyasztása első alkalmakkor hasmenést okozhat arra érzékenyeknél, így célszerű kisebb mennyiséggel hozzászoktatni szervezetünket. Később nagyobb mennyiség (20-30g) sem okoz ilyen problémát.

Édesítő ereje a kristálycukoréval megegyező, így –pár kivétellel- teljesen kiváltható vele a kristálycukor minden receptben. Kiváló sütésre is, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg. Gombaölő hatása miatt sajnos kelt tésztákban nem célszerű alkalmazni, valamint nem karamellizálható.

Összetevők: xilit

Kiszerelés: 500 g

Figyelmeztetés: Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású lehet. A xilit kis mennyiségben is mérgező lehet kutyáknál. Soha ne adjon xilitet házi kedvenceinek.