Leírás
A tökmagliszt a héjától megtisztított tökmagból készül úgy, hogy vegyszerek nélkül hidegen kisajtolják belőle az olajat és finomra őrlik. A többi liszttől egyedi, zöldes színe, jellegzetes illata, valamint sokrétű felhasználhatósága különbözteti meg.
Készíthetünk belőle kenyeret, péksüteményeket, pogácsát, lepényt és mandulaaroma hozzáadásával kiválthatjuk vele a receptekben található pisztáciát is. Mivel sok folyadékot és zsiradékot képes felvenni, az ételek sűrítésére is alkalmas.
A tökmagliszt rostban gazdag, 5,43% rostot tartalmaz. Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlott! Mivel szénhidrát- és zsírszegény, energiatartalma mindössze 305 kcal/100g, kiválóan beilleszthető az Atkins- vagy paleolit diétába, illetve bármilyen fogyókúrás programba.
Kiszerelés: 500 g