Leírás
Az aszalt áfonya müzlibe, zabkorpába keverve kellemes ízt ad az élelmiszernek, ugyanakkor a konyhában is hasznosítható: kiváló mártásokat (vörös húsokhoz), szószokat lehet készíteni a felhasználásával, illetve édességek készítéséhez is gyakran felhasználják.
Az aszalás az egyik legősibb tartósítási eljárás, melynek célja a vízelvonás. Aszalással a friss gyümölcsök víztartalma kb. 80%-ról 20% alá csökken. Ekkora nedvességtartalom mellett a romlást okozó mikroorganizmusuk életképtelenek, de az aszalás során a gyümölcsök megőrzik az értékes tápanyagtartalmuk, rostanyaguk nagy részét. Az aszalt gyümölcsök íze erőteljesebb, mint a friss gyümölcsé, koncentrált cukortartalmuk miatt édesebbek.
Összetevők: vörösáfonya, cukor, napraforgó olaj
Kiszerelés: 100 g
Allergén információ: Nyomokban földimogyorót, dióféléket, glutént, szezámmagot és kén-dioxidot tartalmazhat.