Búzasikér (szejtán) 500g – Natura

1 830 Ft

Leírás

A búzasikér (szejtán) felhasználható a liszt sikértartalmának növelésére hagyományos módon készült pékárukhoz és kenyérsütő géppel készült kenyerekhez egyaránt. A búzasikér a gabonafélékben előforduló fehérje. A sikérfehérjék vízben nem oldódnak, de víz hozzáadása és dagasztás hatására térhálós szerkezetű, rugalmas anyaggá alakulnak. Ez a rugalmas, nyújtható anyag lehetővé teszi a tészta laza, lyukacsos szerkezetének kialakulását. Minél nagyobb a liszt sikértartalma és minél jobb minőségű a benne található sikér, annál több gázt képes magában tartani a tészta. Nagy térfogatú, laza bélzetű kenyeret és könnyű, foszlós kelt-tésztát csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk

Adagolás: 1 evőkanál/500 g

Összetevők: búzasikér

Kiszerelés: 500g