Leírás
A csipkehús a csipkebogyó magoktól megszabadított hasított változata. A csipkebogyó C-vitamin tartalma kiemelkedően magas. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák. Meghűlés elleni teakeverékek alkotórésze is lehet.
“A csipkebogyó teája meghűlés, nátha, influenza esetén hozzájárul a gyógyuláshoz. Antioxidánsokban gazdag.” Prof. Szabó László Gy.
Tea készítése: Egy púpozott evőkanálnyi csipkebogyó szárítmányt 5 dl hideg vízben 8-10 órán keresztül áztatjuk, majd leszűrjük. Fogyasztása hidegen vagy maximum langyosítva – kb. 35-40 °C-on – történik, mert a benne levő C-vitamin hőre érzékeny.
Összetevők: mag nélküli csipkebogyó (Rosae pseudofructus)
Kiszerelés: 100g