Leírás
A hajdinapehely rövid „főzés” után többféle módon is felhasználható. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem „lóg ki”. Együtt főzhető kölessel is.
Elkészítése: 3 rész vizet felforralunk, belekeverjük az ízesítőket, hozzákeverünk 1 rész hajdinapelyhet, elzárjuk a lángot, lefedjük és kb. 10-15 percig hagyjuk duzzadni.
A hajdinát a ’reform konyha’ fedezte fel ismét, és bár íze sajátosan különleges, talán pont ezért is egyre népszerűbb. Nagyipari méretű hántolása esetén előáztatják, vagy még kissé pörkölik is, ekkor a színe barnás tónust kap. A hőkezelés nélküli hántolt hajdina fehéres színű. Az íze sem olyan erős, mint a barna hajdináé.
Összetevők: hajdina
Kiszerelés: 200g
Allergén információ: A termék zabot, szezámmagot, zellert, búzát és glutént is feldolgozó üzemben készült.



