Vöröshagyma mag csíráztatásra – Rédei

820 Ft

Leírás

A vöröshagyma mag csíráztatásra alkalmas alapanyag. A kicsíráztatott vöröshagyma önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. Finom, fűszeres ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.
Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál brokkolimagot egy szűrőbe, jól mossuk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edényben. Helyezzük 20 Cº-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható.
Kiszerelés: 15g