A-vitamin csepp – GAL

2 740 Ft

Leírás

A GAL A-vitamin csepp fogyasztása azok számára javasolt, akik kerülik a máj, párolt sárgarépa és/vagy sütőtök fogyasztását és ha D3-vitamint is szednek. Ugyanannyi vagy legfeljebb kétszer annyi NE A-vitamint javaslunk pótolni számukra, mint amennyi NE D3-at fogyasztanak.

A retinol az A-vitamin kész formája, amelyet bárki kiválóan hasznosít, mivel már nem kell átalakítania a szervezetnek. A máj nemcsak a leggazdagabb kész A-vitamin forrás, de egy valóságos tápanyagbomba. A párolt répa és sütőtök is remek A-vitamin forrás (a karotinokon keresztül), amelyek szintén sok egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak. Amennyiben nem eszünk májat szinte sosem, és répát/sütőtököt sem nagyon, akkor érdemes kb. ugyanannyi retinolt pótolnunk, mint D3-at, vagy akár kicsit többet is. Ha sok répát (pl. heti fél kg-ot) eszünk, és heti 10-20 dkg májat is legalább, akkor A-vitamint pótolni csak akkor érdemes, ha nagyon sok D3-at fogyasztunk (8-10 ezer NE esetén pl.).

Adagolás: Napi 1-10 csepp fogyasztását javasoljuk, étkezésünk A-vitamin tartalmától és D3-vitamin bevitelünktől függően. 1 üvegben kb. 960 csepp van, azaz kb. 96 – 960 adag az elfogyasztott napi cseppek függvényében.

Hatóanyag 1 cseppben: A-vitamin (retinil-palmitát) 1000 NE

Összetevők: MCT-olaj (fenntartható gazdaságból), retinil-palmitát (A-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert tokoferolokból).

Figyelmeztetés: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.