Aromax cédrusfaolaj

1 860 Ft

Leírás

Az Aromax cédrusfaolaj 100% tisztaságú, bevizsgált, esszenciális illóolaj. Az Atlasz-cédrusfa törzséből nyert illóolaj feszültségoldó hatású. Légúti panaszok esetén kihasználhatjuk nyákoldó hatását is. Alkalmas lehet rovarűzésre is. Finoman fás illatú illóolaj belégzésre. Hatását népgyógyászati adatok igazolják.

Felhasználási lehetőségek: Párologtatásra, aromafürdőhöz, inhalálásra, bőrápolásra, rovarriasztóként.

  • Párologtatás: cseppentsünk 2-3 cseppet az aromalámpa vízzel töltött részébe, a párologtatóba vagy a diffúzorba. Megfázásos időszakban jó hatással lehet a légutak egészségére, és álmatlanság esetén is kipróbálhatjuk.
  • Aromafürdő: alaposan keverjünk el 6-10 csepp olajat 1 evőkanálnyi tejszínben, mézben, vagy a habfürdőben, majd adjuk a fürdővízhez.
  • Fejbőrápolóként: oldjunk fel 50 ml 40%-os alkoholban 25 csepp cédrusfaolajat, esetleg keverjük egyenlő arányban rozmaring-, geránium- és borókaolajjal, majd alaposan masszírozzuk be a keveréket a fejbőrbe.
  • Rovarűzésre: cseppentsünk 2-3 csepp olajat egy zsebkendőre, és helyezzük az illatosított kendőt tartózkodási helyünk közelébe.

Keverési lehetőségek: A cédrusfa olaj keverhető a következő olajokkal: rozmaring-, geránium-, bergamott-, ciprus-, jázmin– és borókaolaj.

Kiszerelés: 10 ml

Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Bőrön hígítatlanul ne használjon illóolajat, sérült bőrön hígítva se használja! Szembe, szájba, nyálkahártyára ne kerüljön, ha mégis, bő vízzel mossa ki!