Lucerna mag csíráztatásra – Rédei

820 Ft

Leírás

Rédei lucerna mag csíráztatásra. A kicsíráztatott lucerna önmagában is üde, ízletes, de szendvicsekre, köretek kiegészítésére, díszítésére is felhasználhatjuk. Dúsíthatunk vele margarint, szendvicskrémeket, sajtkrémeket, kefírt vagy joghurtot, de növelhetjük egyes levesek, főzelékek húsos ételek vagy párolt zöldségek vitamin- és ásványi anyag tartalmát is. Ajánlott nyersen – hőkezelés nélkül – fogyasztani a csíraételeket, mert melegítés hatására a bennük levő hasznos enzimek elpusztulnak.
A lucernacsíra zsenge ízű. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérjetartalma. Roboráló és lúgosító hatású.
Hőmérséklet: kb. 20 °C
Öntözés: naponta kétszer
Csírázási idő: 5-7 nap
Alkalmazás: csíráztatás előtt mossuk meg jól a magokat, beáztatni nem szükséges. Helyezzük a tálat vagy a csíráztató üveget világos, de ne napsütötte helyre.
Kiszerelés: 30g