Leírás
A tamari szójaszósz kiváló ételízesítő és sót helyettesítő készítmény. Nem génmanipulált alapanyagokból!
A szósz a mai modert technológiákkal úgy készül, hogy a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.
A japán „tamari” szó a „tamaru” szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso előállítása során.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Összetevők: víz (42%/), zsírtalanított szójabab (42%), só (16%)
Kiszerelés: 500 ml